Klaus Dörries

O artyście

Klaus Dörries urodził się w Düsseldorfie, studiował na Uniwersytecie Sztuki w Berlinie. Pracuje jako niezależny wydawca oraz reżyser, a także docent na Wyższej Szkole DEKRA w Berlinie na wydziale montażu i postprodukcji oraz historii filmu. Jest także autorem tekstów dla Redakcji Kulturalnej Rias-TV.

Filmografia:

Holocaust Mahnmal (2011)
48 Stunden Neukölln (2009)
Unsere Strasse (2003/9)
Pantha rei – Portrait der Videokünstlerin Jakobine Engel (1994)
Nachrichten aus der wahren Geschichte – Ein Besuch bei Carl Amery (1992)
Wie verfilmt man einen Präsidenten? (1991)
Memento (1989)
Kinder der Konfettimaschine (1987)
 

Przeszłe wydarzenia

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: